21 Αυγ 2008

La Mano Negra

"La Mano Negra" ήταν μια υποτιθέμενη οργάνωση αναρχικών στην Ισπανία το 19ο αιώνα. Η Ισπανική αστυνομία κατηγορούσε τους περισσότερους Ισπανούς αναρχικούς ότι ήταν μέλη της οργάνωσης.Οι αναρχικοί της πόλης Ανταλουσίας κατέθεταν ότι δεν είχαν καμία σχέση.Όμως οι αρχές είχαν αυτό ακριβώς που χρειαζότανε.Λόγο για την εξόντωση των αναρχικών.Συνολικά θανατώθηκαν 15 άτομα τα οποία ποτέ δεν αποδείχτηκε ότι ανήκαν στην οργάνωση.Τι θέλω να πω;Η αρνητική στάση κατά των αναρχικών και η πάταξη κάθε αγωνιστικής ιδέας μόνο κόντρες μπορεί να φέρει.Πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις και να μην αφορίζουμε κανένα.Βέβαια σε σημαντικό βαθμό φταίνε τα media τα οποία δείχνουν μόνο αυτά που πληρώνονται για να δείξουν και έτσι όλοι οι άμαθοι και αδιάφοροι πολίτες(και είναι πολλοι δυστυχώς)νομίζουν ότι αναρχικοί=μολότοφ,ξύλο και βανδαλισμοί.Πρέπει να τελειώσει αυτή η προπαγάνδα.

ΥΓ:Προσωπικά δεν είμαι αναρχικός αλλά σέβομαι κάποιους που ανήκουν σ'αυτούς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι περισσότεροι ειναι θύματα των ΜΜΕ. Για τον όχλο αναρχικός σημαίνει μπάχαλος μόνο και μόνο γιατί αυτο προωθείται απο τα κανάλια που ειναι υποχείρια του καπιταλιστικού συστήματος. Αν άλλαζε αυτή η λεθεμένη εικόνα και δεν ζούσαμε στον κόσμο του ψεύδους (όπως στην περίπτωση της Mano Negra)σίγουρα θα τρίζανε οι καρέκλες των κεφαλαιοκρατών.

FiXXXer είπε...

as anarotithoume posoi alithinoi anarxikoi iparxoun,pou zoun teleios eleutheroi kai posoi einai fake.i anarxia pernaei krisi!krisi tautotitas.alimono an i idea tou anarxikou tautistei me kati eukolo kai aplo pou sou fernei fimi kai gkomena.