25 Αυγ 2008

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Καλώς ή κακώς μες στα πανεπιστήμια υπάρχουν οι περιβόητες παρατάξεις. Κατά την άποψη μου κακώς. Θα προτιμούσα να ήταν όλες οι παρατάξεις ανεξάρτητες από κόμματα και η καθεμιά να αγωνίζεται για το κοινό καλό όλων των φοιτητών χωρίς κανένα απολύτως συμφέρον. Αλλά αυτό δεν πιστεύω να εφαρμοστεί ποτέ γιατί πολύ απλά ζούμε στην Ελλάδα. Τελοσπάντων. Το θέμα είναι, είναι ανάγκη τόσος φανατισμός; Πόσες σχέσεις ανθρώπων (φιλικές-ερωτικές) δεν χαλάσανε εξ αιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων; Θα μου πείτε ότι στις φιλικές σχέσεις δεν έχεις τι να συζητήσεις και βλέπεις ότι δεν κολλάς με τον άλλο. Συμφωνώ, αλλά πριν ασχοληθεί κάποιος με τα παραταξιακά θα είχε σχέσεις και με πασπίτες και με δαπίτες και με πουκουσίτες και με ότι άλλο υπάρχει. Τότε μόνο για πολιτικά συζητούσανε; Δεν νομίζω. Εξ άλλου δεν είναι μόνο τα πολιτικά θέμα για συζήτηση! (Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των δαπιτών της σχολής μου σταμάτησε να με κάνει παρέα μόλις καταλάβανε ότι δεν είμαι δαπίτης!) Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια γνωστή μου που χώρισε με το αγόρι της επειδή αυτός ασχολούνταν συνεχώς με την παράταξη που είναι μέλος και κουραζόταν και δεν της έδινε καθόλου σημασία! ΕΛΕΟΣ!!! Φοιτητές είμαστε ρε παιδιά! Αν δεν κάνουμε τις μα****ες μας, αν δεν ερωτευθούμε, αν δεν ξενυχτήσουμε τι θα θυμόμαστε; Ότι στο πανεπιστήμιο τρέχαμε σαν τα ζώα για μια παράταξη και δεν χαρήκαμε την μοναδική και μικρή φοιτητική μας ζωή;;; Και τι θα κερδίσουμε; (όχι τι συμφέρον έχουμε γιατί έτσι πάει αλλού το θέμα) Να γίνουμε μηχανές των πολιτικών από τα 19 και τα 20; Ωραία!
Θες να ασχοληθείς με τα παραταξιακά; Μαγκιά σου. Κάντο αλλά μην βάζεις μια παράταξη πάνω από τους ανθρώπους. Θέσε σωστά τις προτεραιότητες σου! Προσωπικά το χάρηκα που δεν μου μιλούσανε αρκετοί δαπίτες γιατί είδα ποιοι με κάνανε παρέα επειδή με γουστάρανε και ποιοι για την ψήφο μου το οποίο θα το καταλάβει κάποιος είτε ασχοληθεί είτε όχι γιατί στάνταρ θα του πούνε για ψήφο…

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο είναι καθαρά προσωπικές.Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ελλάδα οι περισσότεροι πιστεύουν οτι επιβιώνεις μόνο όταν κομματίζεσαι... Αλλίως δεν σε υπολογίζουν. Αλλα ποιός νοιάζεται αν μας υπολογίζουν ή όχι.?? αύτο που δεν ξέρουν, και αυτο ειναι όπλο υπερ μας είναι ότι η πραγματική δύναμη δεν είναι αυτή της ψήφου αλλά αυτή της ορθής ιδεολογίας..

FiXXXer είπε...

i dinami mas egkitai sti sispirosi kai ti mazikotita ton praxeon mas...

creative mind είπε...

ola einai 8ema sevasmou k kata poso sevesai tis idees tou allou otan eisai kommatoskylo den tis sevesai dystyxws giati to mono pou se noiazei einai to komma k h poreia sou mesa s ayto

Ellectro_Kingg είπε...

Να φύγει κάθε είδοσ κόμματος από τα αει και τει.Στην Ελλάδα είμαστε οι μοναδικοί που τους ανεχόμαστε.Να εκσαφανιστούν όλοι και οι δαπίτες και οι πασπίτες και οι πκσίτες και όλοι αυτοί οι μαλάκες.Όλοι κρέμονται από τα αρχίδια κάποιου για το συμφέρον τους.