23 Αυγ 2008

Ο κλασικος αθηναιος

Γενικα δε τους συμπαθω τους Αθηναιους. Δεν ειμαι ρατσιστης ουτε λεω οτι οσοι μενουν στην Αθηνα ειναι μαλακες. Αλλα δεν συμπαθω αυτους που λεμε κλασικους αθηναιους(φραντζα ή τσουλουφι, τρεντικο στυλ, ομιλια του τυπου, με χει κλασμενο ο αλλος κτλ ). Βρηκα στο http://www.tzedes.gr/ εναν γαματο ορισμο για το τι ειναι ο αθηναιος. Λοιπον.

Αθηναίος (ο)
Χαρακτηρισμός που συχνά συνοδεύεται από το επίθετο «μαλάκας» και καταδεικνύει άτομο σνομπ, μόνιμο κάτοικο μεγαλούπολης, με απαξιωτικές απόψεις για την ελληνική επαρχία, την οποία θεωρεί κατώτερου μορφωτικού, κοινωνικού και βιοτικού επιπέδου. Κατ' αυτόν ο Υμηττός και τα Τουρκοβούνια συνιστούν άγρια φύση, ενώ το πιο διασκεδαστικό, εκτονωτικό και τέλος πάντων πιο αρμόζον για την κοινωνική του θέση (ως κάτοικος της πρωτευούσης) πράγμα που δύναται να κάνει στη μίζερη, μολυσμένη και μποτιλιαρισμένη καθημερινότητά του είναι καφές στο Θησείο ή τη Πλάκα και τα μεγάλα clubs του κέντρου και της παραλιακής. Όσο ακριβότερα είναι τα άνωθεν τόσο καλύτερη η διασκέδαση και τόσο μεγαλύτερο το πρεστίζ που απολαμβάνει. Και φυσικά... Σαββατοκύριακη απόδραση στη ΜΥΚΟΝΟ (ή την ΑΡΑΧΩΒΑ για το χειμώνα) ταυτίζεται με τον απόλυτο προορισμό και εξασφαλίζει μέγιστη εξύψωση στα μάτια του κοινωνικού του περίγυρου. Παράδειγμα στη φράση: «Πολύ Αθηναίος έχεις γίνει!» (απευθυνόμενος σε πρόσφατα αφιχθέντα εις τα πάτρια, ξενιτεμένο φοιτητή της Αθήνας) και «Τι να κάνεις στη Μύκονο; Γεμάτο γκέι και μαλάκες Αθηναίους είναι!»

ΥΓ δεν τα γραφω αυτα για να προσβαλλω καποιον. αν καποιος νιωθει θιγμενος ας μου πει και εγω θα το σβησω το κειμενο.

1 σχόλιο:

Το Ψωλικό Εξπρές είπε...

λοιπόν αν κάποιος νιώθει θιγμένος ας το πει αλλα η ελευθερία του λόγο (γραπτού και προφορικού) είναι κατοχυρωμένο διακίωμα. Συνεπώς δεν θα ήθελα προσωπικά να σβήσεις το πολύ όμορφο κειμενάκι... αν κάποιοι ενοχλούνται τότε τί να πω;; ξύδι!