21 Αυγ 2008

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Πρίν φύγω από Καβάλα και έρθω Γιάννενα , στην κατάληψη Βύρωνος 3(κατάληψη κτιρίου στην Καβάλα) έπεσε ενα θέμα , την ανάγκη του ανθρώπου για την απόκτηση ολο και περισσότερου χρήματος. Με το που έρχομαι Γιάννενα ακούω ένα φιλαράκι να μου λέει οτι έπιασε την καλή και με ένα πρόγραμμα που το υποστηρίζει η ΕΕ θα έχει 100.000 ευρώ το χρόνο.Και κάθομαι και σκέφτομαι γιατί να έχουμε κάνει ισχυρή δύναμη το χρήμα;Γιατί ότι και αν κάνουμε το υπολογίζουμε;Και θυμήθικα μια φράση που έλεγε ένας φιλος μου απο την κατάληψη <<Υπάρχει περίπτωση να ξεμείνεις μια μέρα από λεφτά και να μην βρείς ένα πιάτο να φάς;να μην βρείς ένα ποτήρι νερό να πιείς;ένα τσιγάρο να καπνίσεις;>>Και απαντάω<<ναί , έχεις δίκιο>> και είχε δίκιο γιατί αργότερα μου έτυχε κάτι παρόμοιο και τα παιδιά στην κατάληψη μου έδωσαν ολα τα βασικά(τροφή,νερο...).Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι δεν έχει γίνει το χρήμα απαραίτητο στην ζωή μας , εμείς το έχουμε κάνει έτσι.Γιατί να αγοράζουμε κάθε είδος μαλακίας που βλέπουμε και μετά λέμε οτι δεν μας φτάνουν για τα βασικά;Άλλη ερώτηση που μου δημιουργήθικε:Πόσες φορές δεν κάνατε κάτι που θα έκανε η παρέα σας αλλά τελικά δεν είχατε λεφτά να το κάνετε; Έχουμε καταφέρει το χρήμα να ελέγχει εμάς και τον τρόπο που ζούμε και να μας κάνει δυστυχισμένους όταν δεν το έχουμε.Γι'αυτό λοιπόν μας αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ!!!! Και σε λίγο αν συνεχίσουμε έτσι θα μας εξουσιάσει πλήρος μια άυλη ανάγκη,η ανάγκη για το χρήμα,να αποκτήσουμε περισσότερα. Γι'αυτό μην το κάνετε αναγκαίο στην ζωή σας , απλά χρησιμοποιήστε το στο να καλύοτεται τα βασικά και μόνο αυτά.

Υ.Γ.:Ευχαριστώ τα παιδιά της Βύρωνος 3...

3 σχόλια:

Ellectro_Kingg είπε...

Συγνώμη για τα ορθογραφικά ή για μερικές προτασεις που δεν βγάζουν νοήμα. Το κειμενο γραφτηκε σε 15 λεπτά.

Το Ψωλικό Εξπρές είπε...

τα βασικά όμως ποιά είναι;;;;; ποικίλουν πιστεύω για τον καθένα... ας πούμε τροφή, νερό, στέγη είναι για όλους αλλά πχ τσιγάρο κ εγω που δεν καπνίζω δεν το χρειάζομαι και κάποιος που καπνίζει επίσης δεν το χρειάζεται. Μπορεί να το κόψει και να απαλλαγεί. Ας πούμε για μένα είναι απαραίτητα λίγα χρήματα για βιβλία και ταξίδια. Για άλλους όχι.

Είναι υποκειμενικό το όλο θέμα αλλά χωρίς χρήματα δεν την βγάζεις καθαρή για καιρό!

Ellectro_Kingg είπε...

Τα βασικά είναι τροφή , νερό , ενδυμασία και ότι ειναι αναγκαίο ώστε να συνεχίζεις να ζείς. Συμφωνώ οτι το τσιγάρο δεν ανήκει μέσα σε αυτά. Απλά το ανέφερα επειδή το είχε βάλει στην φράση του ο φίλος μου.