21 Αυγ 2008

Ρατσισμός

Ο ρατσισμός (racism) είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου ν΄ αναγάγει μια ομάδα(κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική) ως υπέρτερη άλλων.Η ποιό συνηθισμένη μορφή ρατσισμού ειναι ο φυλετικός .Ο ρατσίστής πιστεύει οτι ο εαυτός και κατ'επέκτασην η φυλή του είναι ανώτερη απο κάποια άλλη με φτωχότερη πολιτιστική και πολιτισμική ιστορία . Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ρατσισμού αποτελούν οι πεποιθήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος πίστευε ότι η ξανθή Άρια φυλή (άνθρωποι που κατάγονται από τη φυλή των Αρίων) έχει δικαίωμα να κυβερνάει τη γη, εις βάρος όλων των άλλων.Οι ρατσιστές προκειμένου να επικρατίσει η φυλή τους απέναντι στις άλλες ή να εκμηδενίσουν τα κακά παραδείγματα αυτών των κατώτερων ανθρώπων στις χώρες τους αποκτούν μια εχθρική συμπεριφορά απεναντί τους, που πολλές φορές αν όχι όλες γίνεται πολυ βίαιη.Πώς μπορούμε να καταπολεμίσουμε τον ρατσισμό; Το θέμα είναι να το διδαχθεί στο σχολείο , να του το μάθει η οικογένεια. Γίνεται; Με τα σημερινά δεδομένα οχι.Η μάνα σου από μικρό σου λέει να μην βγείς έξω βράδυ γιατί θα σε πάρει ο γύφτος , σου λέει να μην κάνεις παρέα με αλβανούς γιατί είναι βρωμιάριδες κ.α. Αλλά να μην ρίξουμε όλο το φταίξιμο στην οικογένεια,φταίει και το σχολείο που υποβαθμίζει τον "ξένο" μαθητή,δεν σε μαθαίνει σωστά τι είναι ρατσισμός και πως να τον αποφύγεις.φταίνε τα ΜΜΕ γιατί οταν γίνεται μια ληστεία και την διαπράττει ένας αλλοδαπός , λένε την εθνικότητα του και όχι το ονομά του ενώ για έλληνα συμβαίνει το αντίθετο.Ή όταν διαδήλωναν η σκοπιανοί φασίστες στην πρεσβεία για το σκοπιανό και όταν έβριζαν τους έλληνες , η τηλεόραση ασχολούνταν μόνο με αυτούς και δεν έδειχνε ότι και εμείς εδώ βρίζαμε τους σκοπιανούς.Επίσης , φταίει η κυβέρνηση γιατί ακολουθεί την πολιτική που είχε ακολουθήσει η νότιος αφρική για τους μαύρους επι εποχής απαρτχάιντ ,μόνο που το δικό μας λέγεται πράσινη κάρτα και όχι πάσο.Τότε ειχε κατακριθεί πολύ , γιατί όχι και τωρα.Τέλος, υπάρχουν και άλλοι τομείς που προωθούν τον ρατσισμό π.χ. εκκλησία , αλλά εγώ θεώρησα ότι οι παραπάνω τομείς παίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε αθτήν την προώθηση αυτή.

Υ.Γ.:Όλοι είμαστε αδέρφια....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι οτι μέσα απο τις σχολικές παρελάσεις ξεκινούν οι εθνοκαθάρσεις.. 'Ολοι ίδια ντυμένοι πισω απο την σημαία σε στρατιώτικο βηματισμό. Και οι γονείς χειροκροτούν το θέαμα

Το Ψωλικό Εξπρές είπε...

Όπα, μπάστα! Εδώ νομίζω έχεις κάνει ένα τεράστιο λάθος! Το θέμα δεν είναι να διδαχθεί ο νέος τί είναι ρατσισμός στο σχολείο και δε πρέπει να διδαχθεί μέσα σε αυτό το φρενοκομείο τίποτα περι ρατσισμού. Θα γίνει με λάθος τρόπο και λάθος μέσα.

Το θέμα είναι να μάθει ο καθένας προσωπικά όχι να είναι διαφορετικός, αλλά πώς να είναι ξεχωριστός και διαφορετικός με τον σωστό τρόπο. Ας διδάξουμε αλτρουισμό και αλληλοβοήθεια. Σεβασμό και δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Στο κάτω-κάτω μην δίνεις "δεκάρες"
συμβουλών στους άλλους λες και ζητιανεύουν όταν δεν τις δίνεις στα παιδιά σου απο κούνια. Όλα ξεκινούν απο το σπίτι!

Κατά τα αλλα μια χαρά τα λες!