21 Δεκ 2008

Συνέντευξη ΟΝΝΕΔίτη

Σήμερα, 21/12/2008, στο φύλλο της Απογευματινής,υπάρχει συνέντευξη του Γ. Παπανικολάου - Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, δικηγόρος. Θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα και ο νοών, νοείτο!

Πίσω από τις αντιδράσεις των μαθητών, που είδαν να χάνεται άδικα ένας συνομήλικός τους, πιστεύετε ότι κρύβονται και κάποιοι που εκμεταλλεύονται το ξέσπασμά τους;

“Χάθηκε ένας μαθητής και είναι λογικό πρώτοι απ’ όλους να αγανακτούν οι μαθητές. Στην αγανάκτηση και την οργή τους στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Σε καμία περίπτωση, όμως, η αγανάκτηση αυτή δεν μεταφράζεται σε πράξεις βίας. Δεν είναι οι μαθητές εκείνοι που τα σπάνε, που προκαλούν όλες αυτές τις καταστροφές. Προφανώς κάποιοι επιδιώκουν να βγάζουν τους μαθητές μπροστά, για να μπορούν ανενόχλητοι, με πρόσχημα την εύλογη κινητοποίηση των μαθητών, να διχάσουν την ελληνική κοινωνία”.

Σε ποιους αναφέρεστε;

Σ΄ εκείνους που και πριν από το θάνατο του μαθητή επιτέθηκαν άνανδρα σε φοιτητές τις προηγούμενες εβδομάδες, στη Νομική και στο Παιδαγωγικό της Αθήνας αλλά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με σοβαρούς τραυματισμούς στελεχών μας, σ΄ εκείνους που και τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων δεν έχαναν την ευκαιρία να αμαυρώνουν τους αγώνες των φοιτητών. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να μιλούν για δημοκρατία εκείνοι που φορούν κουκούλες, εκείνοι που με τη δράση τους προκαλούν το φόβο και την απαξία σε κάθε συμπολίτη μας”.

υπογραφή: Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΠΝΙΧΤΗ...

1 σχόλιο:

sodum είπε...

κοίτα ρε φίλε που μιλούν και οι οννεδιτες για τραμπουκισμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.. ποιοι; αυτοί που έχουν καταλύσει κάθε έννοια σημοκρατίας και έκφρασης στα πανεπιστήμια με τη γνωστή τους τακτική στις γενικές συνελεύσεις, οι δημιουργοί της αναξιοκρατίας και της ρουφιανιάς. κατεβάστε αυτό το ποστ θα σπάσω την οθόνη μου!!!!