18 Νοε 2008

Λίγα λόγια για τις (Π)ΗΠΑ

(ΠΗΠΑ =Πρώην Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)

Η Ομοσπονδία Μελισσοκόμων Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τις απώλειες μελισσοσμηνών στη χώρα μας, θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής :

1. Απώλειες μελισσοσμηνών παρατηρήθηκαν το 2007 σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο στη Θεσσαλία. Οι Απώλειες μελισσών δεν αφορούν μόνο τον παραγωγικό κλάδο της μελισσοκομίας αλλά έχουν οικολογικές και οικονομικές συνέπειες επειδή η μέλισσα είναι ο κύριος επικονιαστής στο πλανήτη. Χωρίς αυτήν τα 2/3 των φυτών καλλιεργούμενων και μη δεν μπορούν να αναπαραχθούν .

2. Οι απώλειες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την Διαταραχή Κατάρρευσης Μελισσοσμηνών που παρατηρείτε μόνο στις ΗΠΑ και αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση.

3. […]

4. Όλη η Ελλάδα ,όχι μόνο η Θεσσαλία έχασε σχεδόν τα μισά της μελισσοσμήνη και η παραγωγή μειώθηκε έως και70%. Οι μελισσοκόμοι δεν αποζημιώθηκαν.

5. […]

6. Πιθανές αιτίες που προκαλούν απώλειες μελισσοσμηνών, που εκφράζονται με σταδιακή ή απότομη εξαφάνιση του ενήλικου πληθυσμού της κυψέλης, είναι πολλές, με λιγότερο πιθανή απ’ όλες την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, μέχρι να αποδειχθεί επιστημονικά το αντίθετο, παραμένει σαν πιθανότητα. Βέβαιο είναι ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση προκαλεί απώλειες, το ίδιο και τα φυτοφάρμακα , πιθανότατα οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών, ορισμένες ασθένειες και φυσικά συνδυασμοί αυτών των παραγόντων .

7. Είναι λάθος να λέμε ότι έχουμε στην Ελλάδα Διαταραχή Κατάρρευσης Μελισσοσμηνών ,αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε επειδή αυτό αφορά κυρίως τις ΗΠΑ και ένα μικρό μέρος του Καναδά. Η ανεξήγητη απώλεια 1.400.000 μελισσοσμηνών στις ΗΠΑ (όσες ακριβώς έχει η Ελλάδα ) από τα 2.100.000 που είχε, αξίζει να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πριν χαθούν οι μέλισσες ,στις ΗΠΑ χάθηκε το 90% των «άγριων» επικονιαστών (αγριομέλισσες, βομβίνοι κλπ) και ούτε γι’ αυτό δόθηκε εξήγηση.

8. Οι αυξημένες απώλειες σε άλλες χώρες που μπορεί να έχουν εξήγηση (όπως πέρυσι στην Ελλάδα , ή το 1996-2000 στη Γαλλία όταν αποδόθηκαν σε συγκεκριμένα φυτοφάρμακα) ή όχι είναι ακόμη ένας λόγος συναγερμού.

9. Οι μέλισσες είναι ένας ευαίσθητος δείκτης της περιβαλλοντικής ισορροπίας κι ένας ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου οικοσυστήματος . Αν χαθούν οι μέλισσες θα χαθούν περίπου τα 2/3 των φυτών που επικονιάζονται μα τη βοήθεια εντόμων , το οξυγόνο που παράγουν , τα ζώα που τρέφονται από αυτά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χάος που θα προέλθει.(Μελισσοκομικό Βήμα-Τεύχος 32-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2008)­

Θέλω να τονίσω με αυτό το κείμενο την επερχόμενη καταστροφή των ΗΠΑ και γενικά την επερχόμενη κρίση, όπου τα πρώτα της σημάδια φάνηκαν από την οικονομική κρίση που επηρέασε αισθητά και τη χώρα μας .Πολλοί (βλ. Αμερικάνοι) είπαν ότι προήλθε από τη λανθασμένη χρήση του χρηματοπιστωτικού συστήματος .Άλλοι είπαν ότι είναι ένας φυσικός κύκλος της οικονομίας , και εγώ σας λέω ότι λένε μαλακίες. Από ό, τι φαίνεται στο προαναφερθέν κείμενο οι Αμερικάνοι και ολόκληρος ο κόσμος τα έχει κάνει σκατά. Μας λένε και καλά για ανακύκλωση και green horses μόνο και μόνο για να μας δημιουργήσουν τύψεις για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε. Oι ίδιες οι εταιρίες που γαμάν τον κόσμο με πειράματα· οι ίδιες οι εταιρίες που χρηματοδοτούν προγράμματα για τον καλλωπισμό των κάδων και ακολουθούν την «οικολογική συνείδηση» που παν να μας καλλιεργήσουν ( βλέπε NESTLE).

Βλέπουμε από το κείμενο ότι δεν υπάρχει γυρισμός γι’ αυτούς . Ο μόνος δρόμος είναι η ερημοποίηση και η καταστροφή. Δεν σας φάνηκε καθόλου περίεργο ότι βγήκε «μαύρος» πλανητάρχης ενώ πριν από 16 χρόνια όλο το Λος Άντζελες είχε καεί από τους «πλανητάρχες» ; Σε μια εξέγερση που είχε ισχύσει στρατιωτικός νόμος, που είχαν σκοτωθεί 50-60 άνθρωποι, περίπου 2.000 τραυματίστηκαν και κάποιες χιλιάδες φυλακίστηκαν .Και μην ξεχνάμε και τις ταραχές που έγιναν στη Γαλλία πριν από 2 χρόνια και τα έκαψαν όλα και εκεί . Δεν σας φαίνεται περίεργο ότι ο ΟΜΠΑΜΑ άρχισε προεκλογική εκστρατεία από την Ευρώπη;

Δεν σας φαίνονται περίεργα όλα αυτά; Γιατί εμένα μου φαίνονται και δεν ξέρω αν έχουν σχέση μεταξύ τους, αν και αυτό πιστεύω. Γι’ αυτό μην ασχολείστε μόνο με τα βιβλία, το άσυλο ,τους μισθούς και τις συντάξεις -θέματα πολύ σημαντικά βέβαια-. Δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε μέχρι εκεί που αυτοί μας δείχνουν, αλλά να βλέπουμε παραπέρα. Σε λίγο μπορεί να μην έχουμε τροφή να φάμε (βλέπε ΠΗΠΑ). Σε λίγο οι Αμερικάνοι δεν θα έχουν φαί να φάνε έτσι όπως το παν, όμως θα πρέπει να βρουν και δεν ξέρω αν θα το βρουν εδώ κοντά. Η μετακίνηση πληθυσμών εξάλλου υπήρχε από τους Νεάντερνταλ. Μήπως γίνουμε και εμείς οι Νεάντερνταλ του σήμερα ; Δεν ξέρω, ίσως σε λίγο να μην υπάρχουν καν άνθρωποι, να μετακινηθούν .Ο χρόνος θα το δείξει. Ας ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες όπου θα κυριαρχήσει η αγάπη στον κόσμο.

4 σχόλια:

Patilanos είπε...

Καλό ποδαρικό.Σιγά τον Ομπάμα που όλοι έχουν χαρεί.Εγώ αν δε δω τη δράση του δε μπορώ να τον κρίνω.Και μια ερώτηση στην ελληνική αποστολή(κ ειδικά ένα συγκεκριμένο κόμμα) για τον Ομπάμα;Που σκατά ξέρετε τι θα κάνει;Το ξέρατε κ από χτες;Επειδή είναι μάυρος σημαίνει ταυτόχρονα και καλός;Καθήστε να δούμε τι θα κάνει αυτήν την τετραετία και μετά το ξανασυζητάμε.Εδώ θα είμαστε.Και αν κάνει καλό(μακάρι) να βγω εγώ ο μαλάκας.Τουλαχιστόν θα το παραδεχθώ ότι έκανα λάθος.Ειρήνη αδέρφια.

ΥΓ:Μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά φίλε Zombi,όχι Νεάντερνταλ, ζόμπι θα γίνουμε και θα τρώμε το διπλανό μας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως λες και στο τέλος του κειμένου "Ο χρόνος θα το δείξει".

'Ομως δεν πρέπει απλά να ελπίζουμε σε ένα κόσμο που θα επικρατήσει η αγάπη αλλά να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για αυτόν τον κόσμο..

creative mind είπε...

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε παιδια πολυ φασαρια για αυτον τον Ομπαμα, και ενω ολοι εκει οι καραγκιοζηδες ετοιμαζονται για την μεγαλη φιεστα δινοντας του κουσμου τα λεφτα για την΄΄τελετη΄΄ στην Παλαιστινη πεθαιναν γιατι ΄΄καποιοι΄΄ αποφασισαν οτι δεν πρεπει να υπαρχουν ,ενω ανακοινωνουν οτι για δυο χρονια θα ξεχαστε τα ολα θα πεσει πεινα και ποσα ακομα σε αυτον τον κοσμο και αυτοι κανουν γιορτη και δινουν τοσα λεφτα μπροστα σε τοση κριση?μας κοροιδευουν μεσα στην μουρη.
Τι κι αν ειναι μαυρος δηλαδη μια πολιτικη ακολουθει δεν ηρθε καμμια ανατροπη σε αυτο απλα αλλαξε λιγο χρωματακι ε,και ????Δεν ειμαι απαισιοδοξη απλα οι αλλαγες οι μεγαλες δεν ηρθαν ποτε χαλαρα......!!!!!Γιορτασετε λοιπον ολοι εσεις την ΄΄γιορτη΄΄ της μαλακιας.....αντε ωπααααααααα!!!!