17 Νοε 2008


ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ...
ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ ΜΑΤΩΣΑΝΕ..
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ...
ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ..

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ..
ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ..
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ..

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

17 Νοέμβρη.
Οι φοιτητικοί Σύλλογοι προασπιζόμενοι το άσυλο και την ελευθερία συγκρούονται με παρακρατικές οργανώσεις και μέλη της ΟΝΝΕΔ στο πολυτεχνείο. Η μάχη άνιση καθώς είμασταν 40 μάχιμοι και οι φασίστες ξεπερνούσαν τις 150. Μετά απο πολύωρη σύγκρουση και οδοφράγματα θρανία καταφέραμε να τους κρατήσουμε μακριά. Η στάση της ΠΑΣΠ και της ΚΝΕ ήταν αναμενόμενη. Στηθήκανε με αλυσίδες και γελούσαν. Αλυσίδες για να μην μας επιτρέψουν να διαφύγουμε σε περίπτωση που χάναμε και να μας δώσουν στεγνά στους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ και των φασιστών.
3 μέρες μετα.
20/11/2008
150 μέλη της ΟΝΝΕΔ και παρακρατικών οργανώσεων χτυπάνε ξαφνικά στην Γεωπονία σε τραπεζάκι της ΕΑΑΚ. Το χτύπημα ήταν ανελέητο. 2 σύντροφοι στο νοσοκομείο ο ένας εκ των οποίων μπήκε στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Αναμένονται νέες πληροφορίες καθώς και δελτία τύπου των φοιτητικών συλλόγων.
Σήμερα 21/11/2008 θα υπάρξει παρέμβαση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όπου θα παρευρίσκονται Ο πρύτανης του Α.Π.Θ. Μάνθος, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Μουσιόπουλος, και ο Δήμαρχος της Πολίχνης όπου θα απαιτήσουμε να πάρουνε θέση πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Παρακαλούντε οι διαχειρηστές να δημιουργήσουν ένα νέο thread ή οπως αλλιώς λέγεται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ, ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΑΛΗΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο Τύπου συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ενώ το νόημα του μένει πιο επίκερο παρά ποτέ, τη στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι υλοποιούσαν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική, δέχτηκαν φασιστική-τραμπούκικη επίθεση απο τη νεολαία της ΝΔ(ΟΝΝΕΔ) και την κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Επίθεση με παρακρατικές μεθόδους(κράνη, καδρόνια, γκλομπ, πέτρες, κροτίδες), αλλά και στρατιωτικό σχέιδο επίθεσης απο δύο πλευρές στους φοιτητικούς συλλόγους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών φοιτητικών συλλόγων.

Στόχος ήταν η τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος, το χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων που σε αυτές μειοψήφισαν και η ανάδειξη των επιθετιων διαθέσεων της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Απέναντι σε αυτές τις φασιστικές επιθέσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι απάντησαν προασπίζοντας οι ίδιοι το άσυλο ως ένα χώρο που δε χωρούν φασιστικές πρακτικές και έδωσαν ένα σαφές μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων τους.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ


Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φυσικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Γεωπονίας, Πολιτικών Επιστημών, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Μουσικού, ΠΑ.ΜΑΚ.

Ανώνυμος είπε...

Τα νεότερα έχουν ως εξής.
Ο Γεωπόνος βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο. Λόγω κακής πληροφόρισης απο τα media έγραψα ότι βρισκόταν στην εντατική, πράγμα που δεν ίσχυε τελικώς.
Όσον αφορά την εκδήλωση της ΔΑΠ σήμερα. Υπήρχαν 2-3 μπράβοι απ' έξω περιμένοντας να εμπλακούν σε οτιδήποτε συνέβαινε. Το χτύπημα δόθηκε από ομάδα των καταλήψεων (πιθανότατα) όπου κυνηγήσανε τους δαπίτες-ΟΝΝΕΔίτες και σπάσανε την εκδήλωση πετώντας αυγά και γιαούρτια στον πρύτανη.

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο Τύπου ΕΑΑΚ

Την πέμπτη 20/11, 150 τραμπούκοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης επιτέθηκαν φασιστικά-θρασιδηλα στον πολιτικό χώρο της ενιαίας ανεξάρτητης αριστερής κίνησης του συλλόγου φοιτητών γεωπονίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 συντρόφων εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και την καταστροφή του χώρου παρέμβασης του σχήματος. Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια των γεγονότων της 17ης Νοεμβρη όπου οι ίδιοι τραμπούκοι προπηλάκισαν μελή των φοιτητικών συλλόγων με ακόμη 4 τραυματίες.
Τα γεγονότα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια φίμωσης του φοιτητικού κινήματος πόσο μάλλον σε μια συγκυρία που ο χώρος της εκπαίδευσης κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.
Απέναντι σ’όλες αυτές τις κινήσεις που εσκεμμένα υπονομεύουν το άσυλο απαντάμε με μαζικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός κινήματος που θα ανατρέψει συνολικά της επίθεση που δέχεται εκπαίδευση και εργασία.
Ο φασισμός δεν μας σταματά στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά.
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ