3 Νοε 2008

Παρελάσεις

Ανάπηροι πολέμου, πρόσκοποι, χορευτικοί σύλλογοι, άρματα μάχης, πολιτικοί, παπάδες και μαλακίες. Πότε επιτέλους θα καταργηθούν οι φασιστικές παρελάσεις; Η χώρα μας, μαζί με την «κουμπάρα» Τουρκία, είναι οι μοναδικές χώρες που συντηρούν αυτήν την μιλιταριστικά ομαδοποιημένη και εθνικιστική ξεφτίλα.

Ένα τραγικό κατάλοιπο της Μεταξικής δικτατορίας, στο οποίο λαμβάνουν μέρος τα παιδιά για να χάσουν μάθημα χωρίς ποτέ να τους έχει μιλήσει κάποιος για το τι πραγματικά σημαίνει παρέλαση και που πρέπει τη σημαία να κρατάει μόνο το αριστούχο ελληνόπουλο. Ομογενοποιημένα ρομπότ, με άψογο βηματισμό και διακριτή δεξιά στροφή κεφαλής όταν βρεθούν στην εξέδρα των επισήμων που προχωράνε υπό το ρυθμό τυμπάνων.

Αν πω ότι δεν παρέλασα ποτέ, θα πω ψέματα. Παρέλασα 6η δημοτικού αλλά στο Λύκειο αρνήθηκα κατηγορηματικά. Μόνο εγώ και άλλη μια κοπέλα, αλλά εκείνη το έκανε γιατί είχε παραπάνω κιλά και δεν ήθελε να φορέσει φούστα. Εγώ αρνήθηκα για καθαρά ιδεολογικούς λόγους. Σκεφτείτε τί πλύση εγκεφάλου υποστήκαμε στα μαθητικά μας χρόνια που από μια τάξη των 28, μόνο 2 αρνηθήκαμε να παρελάσουμε η καθεμιά για τον δικό της λόγο.



Στοιβαγμένα πιτσιρίκια, χωρισμένα με ρατσιστικό -για μένα- τρόπο σε αγόρια-κορίτσια, κοντά-ψηλά, αδύνατα-χοντρά, καλοί-κακοί μαθητές που περπατάνε με καμάρι και οι μαμάδες κωλοχαίρονται που το βλαστάρι τους παρελάζει. Και στα κράσπεδα των πεζοδρομίων κάθονται μικρά παιδιά με πλαστικές σημαίες στο χέρι και ανοιχτό το στόμα από τα επιβλητικά και τεράστια τανκ, ενώ χειροκροτάνε αυτό το θέαμα και εύχονται να παρελάσουν κι αυτά όταν πάνε σχολείο.

Αφήστε που οι παρελάσεις σημαίνουν έξοδα: για τους μαθητές που πρέπει να αγοράσουν τα ίδια ρούχα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα με το οποίο συνεννοήθηκε ο πρόεδρος του 15μελους, ενώ υπάρχουν έξοδα δημοσίου για τα καύσιμα των αρμάτων τόσο στις δοκιμές όσο και την ώρα της παρέλασης. Πολύ φαντάροι κουράζονται από τις σκληρές πρόβες χωρίς ποτέ να λείπουν οι «τραυματισμοί» (με ή χωρίς εισαγωγικά).

Άγνοια; Σκοπιμότητα; Μαλακία ή απλώς βίτσια;


ΥΓ: αν και πέρασε η 28η, το θέμα είναι και θα είναι επίκαιρο μέχρι να καταργηθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: