21 Σεπ 2008

ΤΙ είχες Γιάννη, τί είχα πάντα!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες φοιτητές που μεταναστεύουν στο εξωτερικό για σπουδές ειναι περίπου 55.000, δηλαδή η κινητικότητα της σπουδάζουσας νεολαίος της χώρας μας φτάνει το 11%, τη στιγμή που σε άλλες χώρες το ποσοστό κυμαίνεται στο 2,6%.

Δεν θέλει η κυβέρνηση να βγαίνουν παιδιά έξω, και αυτό ήταν ένα επιχείρημα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μωρε τί μας λες; Θες κύριε να κρατήσεις τους φοιτητές στον εγχώριο εκπαιδευτικό στίβο; Περίφημα! Αναμόρφωσε τα προγράμματα σπουδών, φτιάξε νέες υλικοτεχνικές υποδομές και σουλούπωσε τα υπάρχοντα κτίρια. Δημιούργησε κύκλους μαθημάτων σε ξένες γλώσσες και τότε όχι μόνο δε θα φεύγουν οι Έλληνες, αλλά θα προσελκύσεις και ξένους . Φτιάξε εργαστήρια, εξασφάλισε άνετο και ευχάριστο περιβάλλον δημιουργικής μάθησης, δώσε κίνητρα! Μη μου λες κουνάμενος συνάμενος για δήθεν αθώα φοιτητικά δάνεια που θα σου εξασφαλίσουν τις σπουδές σου σε ένα υπότιθεται δωρεάν τριτοβαθμιο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή είναι μια μεγάλη παγίδα για να σε δέσουν πισθάγκωνα οι τραπεζες και να μην μπορείς να ξεφύγεις ούτε τη Δευτέρα Παρουσία.

Λες και θα μας βγάλουν απο το τελμα τα μεγάλα ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα της BP και της Εκκλησίας. Έλεος ρε... Και άντε σου λέω ότι φτιάξατε τα ιδιωτικα πανεπιστήμια. Ποιός θα διασφαλίσει την εγκυρότητα της γνώσης; Η πετρελαική εταιρία που θα ανοίξει ένα παράρτημα εδω, θα σου μιλήσει για τις επιπτώσεις των ρύπων της ατμόσφαιρας στην υγεία σου, για το φαινομενο του θερμοκηπίου και την πετρελαική κρίση; Μπααααα!

Γι αυτό σας λέω... Ας φτιάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να ορθοποδήσει και μετά συζητάμε για ιδιωτικά... Οι δαπίτες έλεγαν περσυ σε γενικές συνελεύσεις ότι τέτοια ιδρύματα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκτός του ότι θα φτιαχτούν απο οργανώσεις τύπου Γιατροί χωρίς Σύνορα ( που αν ανοιξεις την τηλεόρασή σου θα δεις τρέιλερ για οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης...) προβλέπεται να δημιουργηθουν σε βάθος δεκαετίας αλλα μέχρι τότε προετοιμάζουμε το έδαφος για να πατήσουμε γερά την μπανανόφλουδα και να γκρεμοτσακιστούμε... Σαφώς και δεν κανουμε καμια ενέργεια εξυγιάνσης του νοσηρού τωρινού εκπαιδευτικού συστήματος για τα επόμενα δέκα χρόνια...

Τελικά, ξέρετε τί σκατά θελετε ή μας ζαλίζετε άδικα;;

2 σχόλια:

mady είπε...

Καλησπέρα από Λεωνίδιο!!

creative mind είπε...

einai polla ta lefta....me ayth thn praxh ths h kyvernhsh akyrwnei ta panta gia to xrhma...kalws h kakws den boroyn na einai oloi episthmones...k ayto pou 8eloyn oi plousioi einai na pane osoi exoun ta lefta panepisthmio...dystyxws...ginete terastio eglhma katapateite to syntagma k kati pseytokollegia poulane panepisthmiakh ekpaideysh...

ola gia to xrhma k gia aytoys poy to exoyn