22 Οκτ 2008

Αν και με λίγη καθυστέριση Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ BLOG

Το παρών blog δημιουργήθηκε ως διαδυκτιακή τοποθεσία (απλά ως ιστολόγιο αντίστασης άνευ συγκεκριμένου χαρακτήρα αρχικά) από τους Creative Mind, Zombi και Sabotage, και

1. ο λόγος ύπαρξης,
2. οι στόχοι του blog καθώς και
3. ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί


καθορίστηκαν από τους Creative Mind, Zombi, Sabotage, Patilanos, Ellektro Kingg, Jimmao και Karol που είναι και οι πρώτοι blogger οι οποίοι μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε προσωπικά και άμεσα.

1. Το blog όπως συναποφασίσαμε πρόκειται για ένα διαδυκτιακό τόπο όπου μέλη-συνεργάτες είναι άτομα από τον όλο τον αριστερό χώρο που μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα και άνευ λογοκρισίας τις προσωπικές τους απόψεις μέσα από θέματα που θίγουν οι ίδιοι (ως αναρτήσεις) ή και ως σχόλια σε κείμενα άλλων συνεργατών. Μέσω του υγιούς διαλόγου ευελπιστούμε σε μια πολύπλευρη παράθεση απόψεων με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη του θέματος.

2. Στόχος του blog και των μελών-συνεργατών είναι να κάνει τους αναγνώστες του αλλά και ίδια τα μέλη να βλέπουν σφαιρικά και χωρίς εμπάθειες και φανατισμό τα πολιτικά, ιδεολογικά, κοινωνικά, επιστημονικά δρώμενα και γενικά κάθε τι που επηρεάζει την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου σήμερα και πάνω απ’ όλα να αποκτήσει μια ανθρωπιστική σκοπιά πάνω στα δρώμενα αυτά. Αυτό σημαίνει να αρχίσει το άτομο να αντιλαμβάνεται τους ταξικούς εχθρούς, την βαρβαρότητα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και κάθε τι που προσπαθεί να ποδοπατήσει τα τελευταία ίχνη ανθρωπιάς που έχουν απομείνει αλλά ιδίως να κατανοήσει πως ο ίδιος είναι μια δυναμική οντότητα που μπορεί να βελτιώσει σε όλους τους τομείς τον εαυτό του και μέσω αυτής της ατομικής βελτίωσης να κάνει καλύτερο τον κόσμο και να συμπαρασύρει στον προσωπικό του αγώνα για καλύτερο αύριο και άλλους ανθρώπους που επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα.

3. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το blog δεν στρατεύει σε καμία περίπτωση τα μέλη-συνεργάτες σε κάποια κοινή πολιτική ή γενικότερα σε κάποια παγειωμένη ιδεολογία που σημαίνει πως τα μέλη-συνεργάτες του blog δεν ενστερνίζονται πολιτικά και ιδεολογικά στις απόψεις των υπόλοιπων blogger. Αντιθέτως τα μέλη-συνεργάτες είναι ανεξάρτητα ιδεολογικά γιατί αυτός είναι και ο στόχος του blog. Η πολυφωνία δηλαδή αριστερών και ριζοσπαστικών απόψεων που επιτυγχάνεται με αρωγό των αλογόκριτο και ουσιαστικό διάλογο. Παρόλα αυτά η ύπαρξη κοινών απόψεων σε πολλά θέματα δεν αποτελεί εμπόδιο στον τρόπο λειτουργίας αλλά δείχνει την κοινή αριστερή συνείδηση των μελών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.