9 Οκτ 2008

Εισαγωγή Λίστας Συγγραμμάτων - Εκβιασμός από τον Πρόεδρο του τμήματός μας πως δεν θα πάρουμε βιβλία



Πρόκειται για μια ακόμη μορφή πίεσης του Υπουργείου προς υλοποίηση των νέων νόμων που έχει ψηφίσει. Αναφέρομαι στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος για τις λίστες συγγραμμάτων που είναι μια πτυχή του νέου νόμου πλαισίου που παρουσιάζεται πιο καλή για τους φοιτητές από κάθε άλλη μορφή εφαρμογής του νόμου (" Είναι ωραίο να διαλέγεις το βιβλίο σου - Έτσι θα πατάξουμε την καθηγητική αυθεντία" έτσι μας έλεγαν πέρυσι και συνεχίζουν να μας λένε και φέτος κάποιες κυβερνητικές φωνές προσπαθώντας να μας παραπλανήσουν).

Στην πραγματικότητα όμως η λίστα συγγραμμάτων έρχεται να αλλάξει ριζικά και πάντα προς το χειρότερο τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα συγγράμματα και την έννοια της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων :

  1. Παίρνεις τόσα βιβλία όσα τα μαθήματα για το πτυχίο. Αυτό σημαίνει πως αν αλλάξει καθηγητής δεν μπορείς να πάρεις το καινούργιο βιβλίο. Αν προεκτείνεται η ύλη του μαθήματος πέραν των πλαισίων του βιβλίου τότε εσύ πρέπει να πληρώνεις για την επιπλέον γνώση ( τις παραπάνω σημειώσεις). Αν δηλώσεις μάθημα επιλογής και θελήσεις να το αλλάξεις σε παραπάνω εξάμηνο τότε πρέπει να πληρώσεις το επιπλέον βιβλίο.
  2. Η ύλη δεν θα αναφέρεται ευθέως στην εξέταση ενός βιβλίου άρα θα δημιουργηθεί μια αόριστη εξεταστέα ύλη.

Με το ξεκίνημα της νέας χρόνιας η λίστα συγγραμμάτων έχει γίνει (χωρίς να το γνωρίζουμε ) καθεστώς και στο τμήμα μας. Συγκεκριμένα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών καλούμαστε σε δηλώσεις 2 μαθημάτων ενώ στους Μηχανολόγους Μηχανικούς η κατάσταση είναι ακόμα αδιευκρίνιστη. Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Μάργαρης εξηγεί αυτή την εξέλιξη με μεταμεσονύκτιο e-mail ως αυθαίρετη απόφαση του ώστε να ρίξει την ευθύνη και το βάρος των εξελίξεων σε εμάς τους φοιτητές εκβιάζοντας πως ή ο σύλλογος θα επικυρώσει την απόφαση του ή δεν θα πάρουμε βιβλία.


Σήμερα στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε πως δεν θα υποκύψουμε σε καμία περίπτωση σε τέτοιες εκβιαστικές πολιτικές και προχωρούμε μεταξύ των άλλων σε Κατάληψη της Πρυτανείας τη Δευτέρα 13/10 ώστε να δεσμευτεί η Πρυτανεία πως η βιβλιοκάρτα, η αξιολόγηση και κάθε μορφή του νέου νόμου πλαισίου δεν θα εφαρμοστεί στις σχολές. Κατάληψη επ αόριστον σύμφωνα με το ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ : ΑΡ.ΑΓ.Ε - ΕΑΑΚ, Casus Belli, ΣΣΠ.

5 σχόλια:

Patilanos είπε...

Έτσι.Το πρώτο βήμα έγινε.Δε θα τους αφήσουμε να αμαυρώσουνε την παιδεία μας.Είναι ζήτημα που μας αφορά άμεσα και κάτι τσουτσέκια που έχουν ένα γραφείο δε θα σταθούν εμπόδιο στα δικαιώματα μας.Καλή επιτυχία στον αγώνα.Το Φοιτητικό Κίνημα ζει και βασιλεύει.

Zombi είπε...

hrthe o kairos na kapsoume ta panepistimia exw na proteino efoson yparxei tetoia siapila fantasou
oso siapila einai kai pritanhs

Patilanos είπε...

Αν τα κάψουμε τότε θα γίνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση...αφού δε θα υπάρχουν θα κυβερνήσουν τα ΚΕΣ.Δε θα τα κάψουμε.Απλά θα τα κλείσουμε.Για όσο χρειαστεί.Μαζική αντίσταση μέσα στα πανεπιστήμια για μια καλύτερη παιδεία...τη σωστή παιδεία...

creative mind είπε...

de 8eloun na exoyme paideia 8eloun apla kalous ypllhloys...ayto me ta syggramta einai ena taxiko metro...

Patilanos είπε...

Και θα συνεχίσουν να μας βομβαρδίζουν με διάφορες μεταρρυθμίσεις για να μας λυγίσουν.Αλλά πρέπει να πούμε ΟΧΙ.Μαζική αντίσταση γιατί χανόμαστε.