23 Φεβ 2009

Θέλω τη γνώμη σας

«Όχι πια νόμους! Όχι πια δικαστές! Η ελευθερία, η ισότητα και η έμπρακτη ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι τα μόνα αποτελεσματικά εμπόδια που μπορούμε ν' αντιπαραθέσουμε στα αντικοινωνικά ένστικτα μερικών από μας»
Πέτρος Κροπότκιν

5 σχόλια:

FiXXXer είπε...

ειναι ενα φανταστικο ουτοπικο σεναριο..ΔΥΣΤΥΧΩΣ..δυστυχως..

creative mind είπε...

ειναι η αληθεια και ειναι πολυ απλη...ομως εμεις την καναμε να φανταζει εξωπραγματικη!

Patilanos είπε...

Οκ συμφωνώ με την ελευθερία...αλλά ποιος μου εγγυάται την αλληλεγγύη;Ποιος μου λέει ότι δε θα γίνει κατάχρηση της ελευθερίας γιατί κάποιοι πάλι θα θέλουν να επιβληθούν;;Και τι θα γίνεται με την πάρτη τους;Σαφώς και τίποτα γιατί θα είναι...ελεύθεροι να το κάνουν, έτσι;Γιατί αν ανεφέρεται ο Κροπότκιν σε μια κοινωνία που όλοι θα είναι καλοί και πρόθυμοι τότε μιλάμε για παραμύθι...ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν κάποιοι που θα θέλουν να είναι πιο πάνω από τους άλλους...
Δε μπορούμε να βασιζόμαστε σε ουτοπικές ατάκες των παλιών για να πετύχουμε κάτι.Ούτε να είμαστε απαισιόδοξοι.Το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις αυτά που λέμε.Οι ίδιοι.

Και για να μη φανεί ότι το παίζω κάποιος το λέω...εγώ πλέον δεν έχω τη θέληση να κάνω κάτι...έχω μόνο υπομονή , και ετοιμάζομαι να σταθώ στο πλευρό αυτών που θα επιζητήσουν την αλλαγή.Και γω τη θέλω αλλά ακόμα δε πιστεύω ότι ήρθε ακόμη η ώρα.

Και αν μη τι άλλο δε μπορώ πια να βασίζομαι σε φιλοσοφίες παλιών κομμουνιστών και αναρχικών να μιλάνε για τον τέλειο κόσμο,το τέλειο σύστημα,την λέξη (που την έχω σιχαθεί πλέον) "ουτοπία".

Δεν είναι Ευριπίδης εδώ.Δεν έχουμε τον ιδανικό άνθρωπο.Έχουμε τον πραγματικό άνθρωπο ο οποίος από τη φύση του θέλει περισσότερα(καλά η κακά πράγματα ανάλογα το χαρακτήρα).

Ο Σπύρος (δε χρησιμοποιώ το ψευδόνυμο γιατί είναι φίλος) είπε στο προηγούμενο κείμενο ότι ξεχνάμε.Θα συμφωνήσω.Ποιος θυμάται το νεκρό 15χρονο;Που είναι η επανάσταση που όλοι οι "Αριστεροί"(-στες) περιμέναν;

Γι'αυτό πρώτα ας δούμε τι πραγματικά θέλουμε,τι πραγματικά θα μας ωθήσει στα άκρα, τι θα γίνει όταν έρθει αυτή η στιγμή και πόσο θα κρατήσει...Μέχρι τότε...

ΥΓ:Μεγάλο comment αλλά αυτά ένωθα αυτά έγραψα.Αν κάποιοου δε του άρεσε θα του προτείνω να δει την ΚΩΜΩΔΙΑ Monty Python's:The Life of Brian και να δει πως αντιδρά κατά των Ρωμαίων η "Αντιεξουσιαστική Κίνηση" των Εβραίων...και ΤΟΤΕ να μου πει αν βλέπει διαφορές με τη σημερινή Αριστερά.

Φιλικά πάντα,Patilanos...

thanos126 είπε...

Αν υπάρξει κάποια στιγμή αλληλεγγύη όσοι θελήσουν να αποκτήσουν περισσότερα και να υπερισχύσουν θα αποβληθούν αυτόματα.

"Και αν μη τι άλλο δε μπορώ πια να βασίζομαι σε φιλοσοφίες παλιών κομμουνιστών και αναρχικών να μιλάνε για τον τέλειο κόσμο,το τέλειο σύστημα,την λέξη (που την έχω σιχαθεί πλέον) "ουτοπία"."

Συμφωνώ. Τί αντιπροτείνεις;

creative mind είπε...

σε καθε εποχη μεγαλο ρολο παιζουν τα προτυπα.για παραδειγμα οι ανθρωποι δε λειτουργουσαν ιδια ,πριν χιλια χρονια, στις μεταξυ τους σχεσεις.επισης η μορφωση ειναι σημαντικος παραγοντας.αν καποια στιγμη μας "διδαξουν" την αλληλεγγυη και τον ανθρωπισμο στο χερι μας ειναι να αλλαξει κατι.γιατι για να υπαρξει μια ελευθερη κοινωνια πρεπει να συμβαλουμε και εμεις με τη συμπεριφορα μας.